Lone Star wat verdere

Mijn lone star quiltje,lonestar 1

ooit gestart als een probeerseltje moet nu toch wel eens wat gequilt worden. Mijn voornemen was dat te doen met de machine.

Het begin is er, de ster zelf is met rechte stiksels (met de boventransportvoet) doorgestikt. Er moeten nog wel wat draadjes weggestoken worden.

lonestar 2

Maar dan……. er blijven 4 hoeken over die een mooie vulling willen hebben. Het boek Easy machine quilting geeft wel wat mogelijkheden.

lonestar 3

Er staat een heel mooi patroon in wat in het midden van een quilt gebruikt wordt maar wat ik in de vier hoeken wil stikken. Omdat dit patroon gelijk moet zijn is er een trucje voor bedacht !!

Eerst het patroon netjes op het juiste formaat kopiëren, en op het kopietje een stukje TULE leggen. Daarop met een watervaste stift het patroon natekenen.  De watervaste stift omdat wanneer je later met de verdwijnstift weer over deze lijnen gaat deze niet op de quilt-top terecht komen.lonestar 5

 

Met dat stukje tule op de juiste plek op de quilt kan het dan nagetekend worden met een blauwe verdwijnstift, de tule weghalen en je patroon staat dan op de stof. Later “verdwijnt” de blauwe stippellijn natuurlijk.

lonestar 6

Ditzelfde doe ik ook met het patroon voor in de border van de quilt. Daarin komt een mooi veren motief. Om dat ook uit de vrije hand te quilten..mmm… en dan helemaal gelijk, dat durf ik nog niet echt aan. Dus ook daarvoor het trucje met het lapje tule.

Het randpatroon zal iets aangepast moeten worden en misschien gespiegeld om het midden van de rand mooi te krijgen. Dat wordt nog even puzzelen..lonestar 7

 

2 Reacties

  1. allemachtig prachtig en wat een techniek zeg.

  2. Het is een mooie ster Ingrid, goed dat je nu zover bent om ‘m af te maken. Die “truc” met de tule heb ik al vaker voorbij zien komen, maar zelf nog niet geprobeerd. Het ziet er wel erg handig uit, toch maar eens op zoek naar wat tule 🙂 Veel succes er mee, ik ben benieuwd naar het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: