80 en antiek

Gisteren was de verjaardag van mijn moeder en haar tweelingzus. Tachtig (80) jaar werden ze.  Meestal werd de verjaardag alleen gevierd met het eigen gezin en de eigen vrienden en kennissen en ging de familie het ene jaar naar de ene zus en het andere jaar naar de andere zus. Maar nu zijn beide zussen nog over van de 5 kinderen…..

En toen werd de verjaardag samen gevierd. De 3 dochters van tante kwamen ook, heel gezellig toch en we hebben heel veel jaren kunnen inhalen. We hadden elkaar nl lange tijd niet gezien.

20140213_155916 tweelingzussen Hier de beide zussen..

Wie weet volgend jaar weer zo’n verjaardag..

Op quiltgebied ben ik met de machine weer aan de slag gegaan.

IMAG0150 Veren 2 In elk blok een veerpatroon. Op de top gezet met de blauwe poeder pounce. Deze poeder gaat er weer uit in de was. Enkele veren heb ik met de blauwe verdwijnstift van Clover getekend. Ook die moet er weer uitgaan met de was. De veren gingen prima maar de rest van de quilttop moet nog wel wat meer quiltwerk hebben.

Deze veren heb ik geoefend op een klein quiltje. Begonnen met een Baptist Fan patroon. Baptist fan 3Baptist fan 2baptist fan 1 en wat geprobeerd met een veren patroon. De mallen hiervan heb ik gekocht tijdens onze trip naar Sainte Marie aux Mine.

Al dat werk met de machine, het is leuk maar tijdens het tv kijken, de Olympische Spelen, werk ik weer aan mijn antieke Quilt.

quilten antieke Het middendeel had ik al gequilt, nu de eerste rand – de sterrenrand. Heel veel werk, leuk om te doen – het zal nog een poosje duren eer hij klaar is.

 

 

2 Reacties

  1. Proficiat met de jarigen.
    prachtig je verenwerk.

  2. tjonge je bent er maar druk mee, maar je maakt dan ook de prachtigste werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: