Een slot

Vandaag was het een perfecte dag om weer op pad te gaan. We zijn al in Naarden geweest, in de vesting. En nu stond het Muider slot op het programma.

Het ontstaan was in 1285, het leek niet op hoe het er nu uitziet. Voor kinderen is het echt een ridderkasteel !! Er zijn rondleidingen maar daaraan deden we niet mee.

Vanaf Hilversum een klein stukje rijden, het slot is al snel te zien. Dan een parkeerplekje zoeken. Er zijn diverse parkeerterreinen. Jammer is toch dat de gemeente heel veel aan de parkeerders wilt verdienen. We moesten voor 2 uur 5 euro betalen. Om met een rondleiding -waar je dan in andere zalen en kamers komt – mee te kunnen moesten we nog een keer zn bedrag gaan betalen omdat het buiten onze parkeertijd viel. Dat en de toegangsprijs maken dan wel dat het een duur bezoekje zou worden. We hebben onszelf maar rondgeleid en dat was ook goed.
SAM_0323SAM_0320     SAM_0324

SAM_0317 Zo wat rondlopen in de oudheid is wel heel erg leuk.

Er was ook een Valkenier met haar vogels. Ze had een Oehoe bij zich en twee Amerikaanse woestijn buizerds. Deze vogels worden ingezet bij het verjagen van meeuwen e.d. bij bijvoorbeeld schiphol en van landbouwgrond.

SAM_0340

Heel dichtbij is het dorp Naarden – de vesting. Daar waren we gisteren.

SAM_0301 Dit is het stadhuis van Naarden,  Het zou in 1603 gebouwd zijn.

In de hoofdstraat hebben we bij een kleine cafetaria een heerlijk bordje frietjes gegeten. Met een Cas Spijkers kroket. En lekker dat ie was !!! (geen foto gemaakt, het was te lekker)

 

 

2 Reacties

  1. ha Ingrid, jullie hebben ondanks de honden uitlaten toch wel veel gezien daar, waar je anders niet aan zou denken. Mooie foto’s hoor, die van de buizerd bewaar ik.
    Veel plezier nog

  2. Ja prachtig zeg, zou ik ook wel even binnen willen wippen. Een gids heeft wel zijn voordelen dat je leuke weetjes te horen krijgt, maar waarom moeten de bezoekers nou toch parkeergeld betalen, flauw hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: