Wilwerwiltz Luxemburg

Donderdag ochtend om half 9 wist ik nog van niks, om 11 uur zaten we in de auto richting Luxemburg waar het 5e International Quiltfesstival gehouden werd. In een dorpje Kautenbach vonden we een hotelletje, er had iemand afgezegd waardoor wij een kamer hadden. Bijna alles in de omgeving zat vol. Het weer was natuurlijk mooi en die tentoonstelling in de buurt geeft veel gasten daar.

Het weer was prima en de eerste lokatie van de tentoonstelling was smiddags al snel gevonden. Het eerste dorpje waar we naar toe konden was Lellingen, daar kochten we een passepartout waarmee we alle lokaties konden bezoeken in 4 dagen tijd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na een heerlijk diner in het hotelletje en daarna gezellige gesprekken met de andere gasten (meest motorrijders) hebben wij onze kamer opgezocht. (kamer met wastafel en  douche,  toilet op de gang LOL) Heerlijk geslapen !!

En dan de volgende lokaties opgezocht van de tentoonstelling, het dorp Wilwerwiltz zelf stond op het program. daarna nog naar Encherange en als eerste naar Alscheid. Daar was Iet v.d.Vrande met haar quilts. Heb heerlijk met haar kunnen praten, het was nog vroeg dus nog zeker niet druk.. Ook op die lokatie waren de “armeluis tapijtjes”, gemaakt van oude kleding en opgeleukt met wollen borduursels. Prachtig en ook de dame die het verhaal erover vertelde was heel enthousiast.

Nog altijd hadden we heel mooi weer, we konden lekker door de dorpen wandelen naar de verschillende schuren, kerken en andere lokaties.

En smiddags zo rond 2 uur zijn we weer in de auto gestapt en naar de laatste lokatie gereden -precies op de weg naar huis – en heb ik de laatste quilts bekeken.  Het geheel had een heel gemoedelijke sfeer, het was gezellig en mooi opgezet. Vriendelijke mensen en natuurlijk ontbraken ook niet de winkeltjes. Er was een wedstrijd waarvoor je als publiek een formuliertje kon invullen. Kortom, het was een leuke ervaring.

Onderweg naar huis, we zouden deze keer niet over Antwerpen rijden  we daar in file hadden gereden. Nee, we zouden over Maastricht. Onderweg kwamen we twee keer in flinke file terecht, echt stilstaande file…… Maar we kwamen toch thuis.. Vrijdagavond rond 6 uur waren we er weer.

Zaterdag had ik een Bee in de winkel. Het was niet druk. En zo kon ik een mooie stof uitzoeken voor de vierkantquilt. Heb nu een prachtige donkerbruine met roze/rode rozen. De randen zijn al gesneden en zitten er bijna aangestikt.

Onderweg in de auto heb ik zeker 6 orange peel vormen kunnen appliqueren. En nu is de rand klaar en zit aan de quilt. De laatste handeling is het opzetten van de laatste mandjes. Is zo gedaan. Daarna moet ik me eens gaan orienteren wat ik met de restanten jelly roll en charm pack en de stukken FQ ga doen. Ik wil nl niets overhouden. (alleen wat voor de afbiezing).

7 Reacties

  1. Je hebt ervan genoten zo te lezen.

  2. Dank je wel voor de mooie foto’s, dat was een prachtig onverwacht uitje. En zeker de moeite waard.

  3. Super zeg, al die foto’s en een gezellig verslag, dat was een schot in de roos, lieve DH die ook gelijk hiervoor te porren is!

  4. prachtige foto’s, dank je wel voor het plaatsen. Heb ik een beetje het idee dat ik erbij was………

  5. ha Ingrid, wat een prachtige werken zeg, wat zul je gesmuld hebben. Had jouw werk er niet bij moeten hangen? Is alles wat daar hangt ook te koop? Je zult vast nieuwe ideeën opgedaan hebben. Ik vind niet alles even mooi, bijvoorbeeld die klok vind ik niet zo, maar voor de rest zijn het toch allemaal ware kunstwerken. Wat een zaligheid lijkt het me die te bekijken. Als jij zegt: ik zit in de lappenmand, dan denk ik dus niet meteen dat je ziek bent. Fijn dat je dit wilt delen.

  6. Heerlijk om toch te mogen meegenieten van al dat moois! En jullie hebben een fijn gezellig weekendje achter de rug. Groetjes thuis. Miranda

  7. Da’s nu echt een last minute trip en die is duidelijk héél goe meegevallen!
    Bedankt voor verslag en de vele foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: