om door een ringetje te halen

Tsja, als je iets door een ringetje wilt halen moet je wel een ringetje hebben…

Die had ik, of eigenlijk, die hadden we. Onze trouwringen. Aan het eind van het jaar 1972 (lang geleden – ik weet het) kregen we via via een aantal plateau’s met trouwringen om een geschikte ring uit te zoeken. Otto had een ring uitgezocht en kwam met de plateau’s  naar mij toe. En ik koos precies dezelfde ring uit.. Dus dat moesten onze trouwringen worden. Verloofd op 1 januari 1973, datum erin en namen. Later onze trouwdatum erbij (11 juli 1975)  en we hebben de ringen lang gedragen.. Tot ongeveer 1995. Toen waren ze scherp aan de randjes geworden en werd het een beetje gevaarlijk in het beroep van Ot om te dragen. Ze verdwenen in een doosje in de kluis..

Tot nichtje Nicky goudsmid was geworden en ze wilde haar eigen bedrijf starten. Wij werden eerste klant, brachten een andere klant aan waar ze een trouwring voor mocht ontwerpen. Heel geslaagd !!!  En toen kwam het doosje met “sloopgoud” uit de kast. De trouwringen zaten daar ook in. Nicky vond het jammer daar niets mee te doen. Zij wilde wel proberen er een mooie ring van te maken, eentje waar de gravering ook nog in stond, met “steentjes” erin… Wij gaven haar de vrije hand want dat ze creatief was wisten we wel hoor..

Dit is het geworden !!! zoooo mooi…. en zoooooo draagbaar… echt prachtig.. !!!

Ze heeft van 2 ringen een soort van vlecht gemaakt. Je zou ook kunnen zeggen dat de band met diamantjes de 2 ringen bij elkaar houdt.. Het is echt een heel mooie ring geworden waar Otto en ik heel blij mee zijn !! Enne, de gravering staat er nog gewoon in !!! heel bijzonder.

3 Reacties

 1. en ga je die nu opnieuw dragen?

 2. Het is inderdaad een prachtige ring geworden zeg. Mijn complimenten voor de houdsmit.
  Overigens heb ik erg genoten gisteren. Het was alweer lang geleden dat we ff bij gekletst hebben, maar het was zeer de moeite waard. Greetings
  Moi

 3. geweldig mooi geworden komplimenten aan de Goudsmid
  voelt zeker of je net bent getrouwd
  dat je er nog lang plezier van mag hebben
  gr Nolda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: