Een week na de vakantie

Eindelijk weer een blogje… Eerdere pogingen zijn mislukt, half blog klaar en toen liep de boel vast. Blogje klaar, ging het uploaden niet. Vista op het laptopje is toch niet zo heel erg stabiel maar we doen het er maar mee.

De vakantie !! het was weer geweest. Jammer maar het is gewoon zo, we hebben wel genoten hoor, het was heerlijk. De campings waren prima, de luxe sta-caravans bleken eigenlijk een soort cottages te zijn met alles er op en eraan. Frankrijk was het helemaal, het weer was echt lekker campingweer, heerlijk in het zonnetje gezeten en gelegen en Ot was blij dat er een parasol was.
Intussen hebben we ook nog veel gezien. In Normandie natuurlijk naar de oorlogsstranden geweest, heel indrukwekkend. 00051

00005

Dit is de Pont du Normandie bij Le Havre, de oude brug.

Na 3 overnachtingen in Normandie zijn we naar de noordkust van Bretagne gereden, Erquy was het dorp. Een heel lief vissersdorpje met een eigen afslag. Ook hebben we natuurlijk Mont St. Michel gezien, wat een toeristenoord zeg. De parkeerplaats was echt overvol en het eilandje ook. Van veraf was het echt heel indrukwekkend, zo hoog.00073

Het was van vele kilometers weg al te zien. op het kloostereiland was het echt heel druk, de straatjes waren overvol en de winkeltjes hadden veel van hetzelfde. Niettemin was het iets om toch niet over te slaan.

De overige dagen hebben we doorgebracht met wandelen en luieren, wandelen en luieren. In Erquy zijn we nog uit eten geweest bij de Italiaan, daarna zijn we iets verdwaald en hebben ons suf gelopen om weer bij de camping te komen. 00079

Na 4 dagen was het weer reisdag, we zijn met ons sleepje (een verhaal apart: onderweg kwamen we een echtpaar tegen die zo maar achter ons aan gereden omdat ze onze tomtom zagen en dachten dat we naar dezelfde camping zouden rijden) zijn we op een heerlijk terrasje koffie gaan drinken, heerlijk in het zonnetje maar weer. 00098

De 3e camping was een 4 sterren camping aan de zuidkust zn 40 kilometer onder Quimper. Het weer was ook hier prima, prachtig en lekker warm zn 24/25 graden. We hebben zelfs gezwommen in het openlucht zwembad. Deze camping is echt een aanrader als je met kinderen wilt camperen hoor.. er is werkelijk vanalles. De jeugd tot een jaar of 10/12 kan zich hier helemaal uitleven. Maar nu was het einde seizoen, de kindjes waren al weer naar school dus het was stil…. muisstil.. Savonds toen we buiten een borreltje dronken met ons sleepje hoorden we 2 uilen naar elkaar roepen… en vogels die een slaapplekje zochten, een vleermuis die rondvloog om mugjes te vangen…mmmm heerlijk.
We hebben nog een ritje gemaakt naar het uiterste westelijke puntje van Frankrijk, Point du Raz. Een rotspunt met een vuurtoren erop. We hebben er een broodje gegeten en genoten van het uitzicht en van het zonnetje..00121

Het broodje hebben we gedeeld met een zilvermeeuw die daar rondstapte.. hij vond alles lekker, het brood, de kip die erop zat ook al was het met mosterd, het tomaatje… 00125

We werden vrienden voor het leven voor heel even….. tot het broodje op was.. toen nam hij de vleugels weer.

00128_1

Is het geen plaatje???? prachtige foto he??

En nu is het gewone leven weer begonnen, Otto werkt weer, mijn naaimachine is er weer dus ik kan weer wat prutsen, Shelly is weer terug van haar logeerpartij en is ook weer blij. Kortom, het is weer voorbij……

2 Reacties

  1. Bakje energie weer gevuld en je moet er weer tegenaan voor een tijdje! Zonnige foto’s!

  2. Mooi vakantie verslag.Was vorig jaar in Normandiê,mooi hé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: