Nieuwe kleren maken de vrouw

Nieuwe kleren maken de vrouw.. hoewel…ging het niet over een keizer??
Omdat ik toch al een flink aantal kilootjes kwijt ben (12 inmiddels) had ik afgelopen week een broek uit de kast gehaald die me zo van mn kont zakte. Dus er moest iets nieuws komen. Een rok had ik al gemaakt van een lapje van de markt, leuk witte ondergrond met zwarte bloemen en daarbij een lapje met het omgekeerde dus zwarte ondergrond en witte bloemen. Van dat laatste heb ik tussen de 8 baantjes een soort van driehoekje gezet zodat de onderrand leuk klokt. simpel patroontje maar toch wel een aardige rok geworden. Helaas geen foto.

Verder wat gewerkt aan een olieverf schilderij wat hier in de woonkamer aan de wand moet komen, het is iets heel anders dan de aquarellen die ik normaal maakte maar ben er wel heel tevreden over. Img_0570 De afmeting is 50 x 100 cm. Dus wel aan de forse kant. Kleuren zijn heel warm.

Onze laatste schilderles van het seizoen hebben we lekker buiten kunnen schilderen, weer was prima en de ruimte waar we normaal zouden staan was overvol want iedereen wilde nog even een inhaallesje..

We zijn dus lekker buiten gebleven.Img_0567

Inmiddels schilderen we bij Thea thuis in de tuin en haar katten zijn daar heel blij mee. Dit is Cesar die in/op een schilderkoffer is gekropen om daar lekker te gaan slapen. Heel koddig want het beest is behoorlijk dik.

Onze Shelly is zo verschrikkelijk aan het verharen dat ik de dierenarts eens gebeld heb, die raadde aan om andere brokjes voor haar aan te schaffen. Zo gedaan. Een nieuwe zak met knabbeltjes.. ze viel er direct op aan maar is daarna aan het kotsen gegaan. Haar keeltje was helemaal rauw want mauwen ging niet meer, het bekkie ging wel open maar er kwam geen geluid. Ze heeft 2 dagen minimaal gegeten en zich niet lekker gevoeld, veel op schoot gelegen want ze was echt zielig Img_0568

Hier bij Otto die ook ligt te slapen. Haar quiltje ligt op de bank en dat haal ik elke dag langs de stofzuiger – intussen kan ik er een trui van breien. De knabbeltjes vindt ze intussen ook wel weer aardig en ze loopt en rent weer door het huis dus ze knapt wel weer op. Met zn oud beestje moet je overal op bedacht zijn. Zeker toen ik las wat Yvonne schreef over voedsel wat niet goed zou zijn???

Oja, mn kleding natuurlijk… Heb een mooie lap linnen uit de berging gehaald en daar een patroon opgelegd. De lockmachine erlangs en nu kan ik hem in elkaar gaan zetten. Wel even passen natuurlijk want de maat ben ik niet echt zeker van. Er zullen nog meer kledingstukken moeten komen want de 19e vertrekken we voor een weekje naar Spanje.Img_0569

Wat een troep op die grote tafel he?? Handig is wel dat ik intussen ook naar Quilttv kan kijken. Moet alle linken naar die programma’s nog eens op deze pc zetten – wel zo makkelijk…

2 Reacties

  1. Oooh foto’s met poezen! 😉
    Erg hé, van die dierenvoeding…. bah!
    Proficiat met de verloren kg’s en succes met het kleding maken!

  2. alvast een fijne reis gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: